Matematik

Regneforskrift

30. marts 2014 af Anonym97 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med disse to opgaver?

I Rusland var befolkningstallet i 2008 144 millioner og faldt i årene derefter med 200.000 om året.  Opstil en regneforskrift med f(x) som indbyggertallet og x som antal år siden 2008

I Danmark var befolkningstallet i 2008 5,5 millioner og steg dernæst med 0,5% om året.   Opstil en regneforskrift med f(x) som indbyggertallet og x som antal år siden 2008


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

R) Lineær forskrift f(x) = ax + b med et kendt punkt og kendt hældningskoefficient a .

D) Eksponentiel forskrift f(x) = b·ax  med kendt startværdi b og kendt procentuel stigning r , a = 1+r .


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2014 af 123434 (Slettet)

f(x)=-200.000x+144.000.000

f(x)=5.500.000*1,005x


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er mere overskueligt, hvis man lader f(x) være indbyggertallet i antal millioner.


Svar #4
30. marts 2014 af Anonym97 (Slettet)

Vil det så være rigtigt at gøre sådan?
R) hvordan finder jeg hældningskoefficienten?

D) a=1+0,005=1,005
Så sætter jeg bare 1,00g ind på a's plads:
f(x)=5.500.000*1,005^x ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

R) Det er oplyst at befolkningen falder med 200.000 om året, så a = -200000 .

D) Ja, som også vist i #2 .

Det er mere overskueligt, hvis man lader f(x) være befolkningstalle i antal millioner. Så har man

R) f(x) = -0,2·x + 144

D) f(x) = 5,5 · 1,005x


Svar #6
30. marts 2014 af Anonym97 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!:)


Skriv et svar til: Regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.