Matematik

hjælp mat

30. marts 2014 af bellakaspen (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har prøvet at lave denne ligning, men kan ikke finde ud af den pga. decimaltal.. 

1,4*0,9x=0,5x

tak på forhånd. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Isoler potenserne

0,5x / 0,9x = 1,4

og benyt så en potensregneregel

(0,5/0,9)x = 1,4

Isoler x ved at tage log() på hver side.


Svar #2
30. marts 2014 af bellakaspen (Slettet)

hvordan skal det sættes op? altså med log(


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man tager så log() på hver side i #1 og får

        x·log(0,5/0,9) = log(1,4)

hvoraf man så bestemmer x.


Svar #4
30. marts 2014 af bellakaspen (Slettet)

men det går jo ikke op? - kan ikke forstå det.. kan du forklare det mere detaljeret? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad mener du med, at det ikke går op? Man finder så til sidst

        x = log(1,4) / log(0,5/0,9)


Svar #6
30. marts 2014 af bellakaspen (Slettet)

nåå okay tak for hjælpen :-) 


Skriv et svar til: hjælp mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.