Matematik

Problemregning

30. marts 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Godaften!

Opgaven lyder således:

Tunnelforbindelsen mellem Sjælland og Sprogø består af 2 rør, der er forbundet med tværtunneler.

Figuren viser et tværsnit af de 2 tunnelrør på et sted, hvor de er forbundet med en tværtunnel.

Tegn tværsnittet i målestoksforholdet 1:200, når betonvæggene overalt har samme tykkelse.

Vedhæftet fil er med - kan nogen hjælpe? Forstår virkelig intet.

På forhånd, tak.

Vedhæftet fil: IMG_20140330_212940.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2014 af funked (Slettet)

omregn meterne til centimeter. så når det skal være i forholdet 1:200, så er en centimeter tegnet på papiret 200 centimer i virkeligheden.

eks. du har 4m=400 centimeter i "virkeligheden" som er i forholdet 1:200 så er 400 centimer =400/200= 2cm på papiret.


Svar #2
30. marts 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#1

Så hvis jeg fx. tager den med 25 m -> så siger jeg bare; 2500/200 = 12,5 cm ?

På forhånd, mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2014 af funked (Slettet)

Jep, da det i denne opgave er nemmest at regne med centimeter, derfor man omregner til centimeter


Svar #4
30. marts 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#3

Jamen tak skal du have, jeg prøver - og håber at lykkes :-)


Svar #5
30. marts 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Jeg har lige to spørgsmål til, hvis du vil hjælpe :)

1. Et tunnelrør er bygget af 4427 betonringe. Hver ring er 1,65 m lang (altså bredde).

Hvor langt er tunnelrøret? = 7,30555 km?

2. Vægten af en betonring er 44 ton.

Beregn betonringens massefylde? = ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2014 af PeterValberg

#5 Vedr. 2)
Du skal først bestemme betonringens volumen i m3
Længden er opgivet til 1,65 m
Indre og ydre diameter er opgivet på tegningen til 7,7 m og 8,5 m

se eventuelt [ LINK ]

Ringens vægter opgivet til 44 T (44000 kg)

Bestem massefylden som kg/m3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
31. marts 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Årgh, nu har jeg siddet med den i halvanden time - men kan ikke komme videre.

Jeg forstår overhovedet ikke det med indre og ydre diameter..

Jeg håber ikke, at jeg er for besværlig..

På forhånd, mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2014 af PeterValberg

#7 jf det link, du fik i #6

Du beregner volumen af cylinderringen (betonringen) som:

V=\pi\cdot h\cdot(R^2-r^2)

hvor R er ydre radius på betonringen: (8,5)/2 = 4,25 m
r er den indre radius på betonringen:   (7,7)/2 = 3,85 m
h er (højden) længden på betonringen:              1,65 m

V=\pi\cdot h\cdot(R^2-r^2)=\pi\cdot 1,65\cdot(4,25^2-3,85^2)\approx 16,80\,\text{m}^3

massefylden på den anvendte beton finder du ved at dividere vægten med volumen:

\rho=\frac{m}{V}=\frac{44000}{16,80}\approx 2619,8\,\frac{\text{kg}}{\text{m}^3}

hvilket svarer til det forventede [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
07. april 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#8

Wow - takker!


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.