Matematik

bestemmelse af minimumpunktet x- og y-koordinater

31. marts 2014 af linda0044 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP, 

Hvordan bestemmes minimumspunktets x- og y-koordinater vha. funktionen:                                             f(x,y)=4x^2 -3x + 2xy + 3y^2 -2y + 2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du mener

        f(x,y) = 4x2 -3x + 2xy + 3y2 -2y + 2 ,

skal man bestemme de stationære punkter for f(x,y) , dvs. man skal løse ligningssystemet

        ∂f/∂x = 0 , ∂f/∂y = 0 .


Svar #2
31. marts 2014 af linda0044 (Slettet)

er der en anden måde at løse det på pga. den måde du forklare mig har vi ikke lært endnu! :-(


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan omskrive funktionen

        f(x,y) = 4x2 -3x + 2xy + 3y2 -2y + 2

                = 3x2 -3x + x2 + 2xy + y2 + 2y2 -2y +2

                = 3x(x-1) + (x+y)2 + 2·(y2 -y +1)

 Hvordan er hele opgaven formuleret?


Svar #4
31. marts 2014 af linda0044 (Slettet)

du kan se hele opgave, hvis du åbner filen (nedenfor)

Vedhæftet fil:figgg5.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

I opgaven har du allerede bestemt de partielle afledede ∂f/∂x og ∂f/∂y . Så må du også have lært om stationære punkter. Et betingelse for, at funktionen f(x,y) har lokalt ekstremum i et indre punkt er, at

        ∂f/∂x = 0 , ∂f/∂y = 0

i punktet. Ved at løse dette ligningssystem finder man de stationære punkter og derved de mulige punkter, hvor funktionen kan have et lokalt ekstremum.


Skriv et svar til: bestemmelse af minimumpunktet x- og y-koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.