Matematik

bestem k, som har netop kun en løsning.

02. april 2014 af simonsen1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lavet 

1) -2x^2-24+k=0

a=-2 b=-24 c=k

d=(-24)^2-4*(-2)*k

d=576-(-8)*k=0

d=576/(-8) = -72

k= -72

jeg har bare problemer med de to andre, eftersom jeg ikke rigtig kan se, hvordan jeg skal regne dem ud. 

2) 4x^2+kx+9=0

a=4 b=k c=9

d=k^2-4*4*9 og hvordan regner jeg det ud?

3)kx^2+3x-6=0

a=k b=3 c=-6

d=3^2-4*k*(-6) og her går jeg så i stå igen? nogle som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2014 af mathon

     2)
                   k^2-4\cdot 4\cdot 9 = 0

                   k^2=4^2\cdot 3^2 =(4\cdot 3)^2=12^2

                   k=\pm 12


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2014 af PeterValberg

4x^2+kx+9=0

har netop én løsning, hvis diskriminanten d = b2 - 4ac = 0

k^2-4\cdot 4\cdot 9=0

k^2=144

k=\pm12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2014 af mathon

3)
               3^2-4\cdot k\cdot (-6)=9+24k=0

               24k=-9

               k=-\frac{3}{8}


Svar #4
02. april 2014 af simonsen1992 (Slettet)

Tusinde tak! nu giver det mening :D


Skriv et svar til: bestem k, som har netop kun en løsning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.