Matematik

Parabler

02. april 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

er der nogle der kan hjælpe mig me vedhæftede opgave?


Svar #1
02. april 2014 af ulla7 (Slettet)

Her er opgaven ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2014 af mathon


 a)
                       x=h


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2014 af mathon

b)
                      y_{min}=k


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2014 af mathon

c)

                      x=h


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2014 af mathon

d)

                      y_{max}=k

 Parablens toppunkt
                                    T=(h,k)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2014 af peter lind

Der er flere muligheder.

Du kan slå formlen for toppunktet for en parabel op i en formelsamling

Du kan differentiere funktionen og sætte resultatet = 0

nemmest  Brug at (x-h)2 ≥ 0


Svar #7
02. april 2014 af ulla7 (Slettet)

Mathon

har du argumneter for dine svar?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ligningen y = a·(x-h)2 + k , a > 0 , er ligningen for parabelen skrevet på toppunktsformen. Her er (h,k) koordinatsættet for parabelens toppunkt.

a) Da a > 0, har funktionen minimum i toppunktet, dvs for x = h.

b) Minimumsværdien er så toppunktets y-koordinat, k.

c) og d) . Her er a < 0, så parabelen har maksimum i sit toppunkt.


Svar #9
03. april 2014 af ulla7 (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.