Kemi

Stofmængde af Salmiak

02. april 2014 af Sandratonsorn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har i et forsøg skulle fremstille salmiak ud af HCl og NH3 (NH4Cl)

Jeg har nogle spørgsmål vedr. salmiak og stofmængde. 

1) Beregn stofmængderne af HCl og NH3 
Jeg har fået at vide, at jeg skal bruge N=v*c til denne.
HCL    N=0,026*2 mol/L              N=0,052 mol.
Da det er ækvivalente mængder, vil NH3 give det samme.

Jeg er ikke sikker på, om det så er svaret på spørgsmål 1?

Men derefter skal jeg så også have hjælp til spørgsmål nr. 2.

2) Hvor stor en stofmængde NH4Cl kan der teoretisk set dannes af fisse stofmængder HCl og NH3? Beregn derefter det teoretiske udbytte af NH4Cl i gram.

Der har jeg indtil videre sagt: N+(H*3)=14,01+(1,008*3)=17,34      og H+Cl=1,008+35,45=36,458 
Så er jeg ikke længere sikker på hvad jeg skal gøre.

Nogen der kan prøve at forklare hvad næste skridt er? På en nem og pædagogisk måde?

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2014 af khol (Slettet)

1) n = c · V er den rigtige formel, men det fremgår ikke hvor koncentrationen (som er c og ikke n) 0,026 M stammer fra (?)

2) Hver gang du reagerer en del NH3 (med HCl) får du en del NH4Cl - altså får du teoretisk set lige så mange mol ud som du putter ind. Din beregning af molvægten er rigtig, nu mangler du bare at lægge tallene sammen og gange med stofmængden (antal mol)


Skriv et svar til: Stofmængde af Salmiak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.