Matematik

Brøk regneregler

02. april 2014 af Chronospear (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig med følgende:
t = -phi/omega+2pi/omega
Dette skulle gerne blive til:
2pi * omega, men kan ikke rigtigt finde frem til det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at skrive det ordentligt op. Hvis du med "phi" mener π , har man

        t = -π/ω + 2π/ω = π/ω


Svar #2
02. april 2014 af Chronospear (Slettet)

Øhmm, mener phi som i fasevinklen. Hvis jeg skriver den ordentligt op, så vil den hedde t = -φ/ω+2π/ω  


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så kan det jo ikke reduceres yderligere end

        t = (2π - φ)/ω

med mindre du også ved, at φ = 0 .


Svar #4
02. april 2014 af Chronospear (Slettet)

Hmm så har jeg nok lavet en fejl, fordi der er ikke blevet oplyst at φ=0.
Men tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Brøk regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.