Matematik

Kogning af æg

03. april 2014 af Andreatc (Slettet) - Niveau: C-niveau

Godmorgen :)

Har lige brug for lidt hjælp til noget rimeligt simpelt, forstår ikke hvad jeg gør forkert. Har en opgave om kogning af æg og formlen for det ser sådan her ud: 

y=18,2·x0,67 

Hvad vejer et æg, der skal koge 6 minutter for at blive blødkogt, ifølge modellen?

Jeg skriver den sådan her: 360=18,2·x0,67 men når jeg prøver at beregne det så får jeg et helt andet resultat end opgaven siger. Resultatet burde være 86,0346 gram, men jeg får det til 2, et eller andet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2014 af mathon

  Har du fået byttet om på vægt og tid eller potens- og eksponentialfunktion?


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. april 2014 af PeterValberg

y = f(x) er kogetiden i sekunder
x er æggets vægt i gram

Du skal (som du skriver) løse ligningen:

360 = 18,2·x0,67
360/18,2 = x0,67
x = (360/18,2)(1/0,67)
x ≈ 86,0346

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2014 af mathon

…så blev der alligevel herligt, blødkogt morgenæg ud af det  :-)

        …vær i fremtiden mere opmærksom på enheder.


Svar #4
03. april 2014 af Andreatc (Slettet)

Tusind tak ^_^


Skriv et svar til: Kogning af æg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.