Matematik

Vækstformel?

03. april 2014 af mi4 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

Jeg har en opgave som lyder: Udregn hvor mange medlemmer der vil være i år 2020, hvis medlemstallet stiger med 3,5 % hvert år fra år 2009 (Brug vækstformlen) 

I 2009 var der 3646 medlemmer

Hvordan udregner jeg dette?

-Håber der er nogle kloge hoveder der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2014 af lartpourlart (Slettet)

Kn=K0(1+r)n

Hvor K i denne sammenhæng er medlemstallet (M) fremfor kapital - vi kunne kalde formlen for: Mn=M0(1+r)n

Ovenstående er kapitalfremskrivningen -  du kan i stedet sige: medlemstal=b*ax


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2014 af 123434 (Slettet)

3,5%=1,035

2020-2009=11 år

y=3646*1,03511


Svar #3
03. april 2014 af mi4 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvordan du kommer frem til 1,035? 
- Hvad gør du og hvad står det for?

Kan du måske prøve at forklare mig det med ord samtidig ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2014 af mathon

                 100,00% + 3,5% = 103,5%
                 1,00        + 0,035 = 1,035

da du véd,
at
            p% = p·10-2  = p/100
og dermed
                  N(11) = 3646·1,03511


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Din opgavebeskrivelse henviser til vækstformlen. Den bør du slå op i din bog og benytte. Vi ved ikke præcist, hvordan den er formuleret i din bog.

Hvis den årlige procentuelle ændring er r = 3,5% = 0,035 , er fremskrivningsfaktoren da

        a = 1 + r = 1 + 0,035 = 1,035 .

Hvert år vil medlemstallet næste år være 1,035 gange det pågældende års medlemstal.


Skriv et svar til: Vækstformel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.