Matematik

Isolering af en variabel

05. april 2014 af Tyuiop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke helt hvordan man isolerer n i formlen:

a\cdot (s+n)-4=s

Håber I kan hjælpe derude!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2014 af PeterValberg

Addér 4 på begge sider
Dividér med a på begge sider
Subtrahér s på begge sider

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2014 af peter lind

Divider ligningen med

flyt a*s-4/a over på den anden side af lighedstegnet


Svar #3
05. april 2014 af Tyuiop (Slettet)

Kommer ligningen så til at hedde n=\frac{4}{a} ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2014 af PeterValberg

a\cdot(s+n)-4=s

a\cdot(s+n)=s+4

s+n=\frac{s+4}{a}

n=\frac{s+4}{a}-s

eventuelt ved videre omskrivning:

n=\frac{s+4-as}{a}

n=\frac{s(1-a)+4}{a}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
05. april 2014 af Tyuiop (Slettet)

så hvad bliver det endelige resultat? Jeg er ikke helt med


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2014 af PeterValberg

Det er vel en smagssag, om du synes bedst om:

n=\frac{s(1-a)+4}{a}      eller      n=\frac{s+4}{a}-s

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
05. april 2014 af Tyuiop (Slettet)

Okay - tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Isolering af en variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.