Matematik

Sinus- og cosinusrelationerne???

07. april 2014 af CamillaAagedal (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg vil meget gerne have hjælp til denne opgave, da jeg ikke kan forstår hvad jeg skal gøre... Opgaven er til i aften, og jeg har ikke lyst til at skulle blive efter skole i morgen til skrivefængsel, så det vil være en stor hjælp. Jeg har vedhæftet en fil. 

Vedhæftet fil: hjælp.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

I trekant ABC kender man to vinkler og en side, og derfor kender man alle tre vinkler. Benyt sinusrelationerne til at beregne de to manglende sidelængder i trekanten.

I trekant ADE kender man to sider og den mellemliggende vinkel. Benyt en soinusrelation til at beregne den manglende side.

Hver rutes længde er omkredsen af den respektive trekant, der løbes i.


Svar #2
07. april 2014 af CamillaAagedal (Slettet)

Jeg har glemt hvordan man benytter sinusrelationerne desværre... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo muligt at slå det op i bogen:

        \frac{a}{\sin A}=\frac{b}{\sin B}=\frac{c}{\sin C}

Man kender a, og A, B, og C og kan så isolere b og c af de to særskilte ligninger.


Svar #4
07. april 2014 af CamillaAagedal (Slettet)

Ja, det er muligt, og det er gjort. Men jeg har svært ved matematik i hvert fald, når det gælder dette, og vi har ikke brugt bogen til at snakke om relationerne, og derfor er det meget svært at forstå. 
Men ellers mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man får jo så

        \newline b=a\cdot \frac{\sin B}{\sin A} \newline\newline c=a\cdot \frac{\sin C}{\sin A}


Svar #6
07. april 2014 af CamillaAagedal (Slettet)

Tusind tak. 


Skriv et svar til: Sinus- og cosinusrelationerne???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.