Matematik

isoler x: p=100*x^0,6*y^0,4

07. april 2014 af snugglepuff (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal isolere x når p=100*x0,6*y0,4

det oplyses at p=1000

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Isoler x af

        100·x3/5·y2/5 = 1000 ,

dvs.

        x3/5 = 10·y-2/5

Isoler nu x til sidst.


Svar #2
07. april 2014 af snugglepuff (Slettet)

Jeg er slet ikke med tror jeg, kan du måske forklare det punkt for punkt virkelig skåret ud i pap?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man dividerer med 100 på hver side, og med y2/5 på hver side, så man har isoleret x3/5 . Så finder man x ved at opløfte hver side i potensen 5/3 .


Svar #4
07. april 2014 af snugglepuff (Slettet)

2/5 og 3/5 er det så det samme som 0,6 og 0,4?


Svar #5
07. april 2014 af snugglepuff (Slettet)

og jeg er helt med på alt nu indtil det sidste hvor jeg skal fjerne 0,4 så x'et står alene. hvordan gør jeg det? ved godt du skriver jeg skal opløfte hver side i potensen men jeg forstår det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg går ud fra, at du har lidt grundlæggende viden omkring simple brøker, så det ikke skulle være nødvendigt at forklare, at

        2/5 = 0,4   og   3/5 = 0,6 .

Af ligningen

         x3/5 = 10·y-2/5

får man så

        x = 105/3 · y-2/3 .

Repeter de kendte potensregneregler.


Svar #7
07. april 2014 af snugglepuff (Slettet)

hmm jeg er virkelig ikke en haj til matematik, og slet ikke brøker, så det var nødvendigt :-)

Jeg forstår det stadig ikke... :-( kan slet ikke se hvor 10·y-2/5 kommer fra nu..


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Den oprindelige ligning

        100·x3/5·y2/5 = 1000

divideres med 100 til

        x3/5·y2/5 = 10 ,

og denne divideres med y2/5 til

        x3/5 = 10 / y2/5 = 10·y-2/5 .


Svar #9
07. april 2014 af snugglepuff (Slettet)

okay super forstår godt hvordan 100 bliver fjernet nu..

x3/5·y2/5 = 10

så forstår jeg så ikke hvad eller hvor jeg skal dividere med y2/5 for at det kommer til at blive den sidste ligning du har skrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man dividerer x3/5·y2/5 med faktoren y2/5 for at isolere x3/5 .


Skriv et svar til: isoler x: p=100*x^0,6*y^0,4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.