Kemi

hydronolysegraden

08. april 2014 af Mie24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med den her opg.

Jeg har en svag syre pKs = 4,87

Og jeg skal beregne hydronolysegraden a for den svage syre.

    </v:stroke></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:formulas></v:path></o:lock></v:shapetype></v:imagedata></v:shape>    a = [B]/cs
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2014 af mathon

                                                       
    molære koncentrationer:            \underset{(1-\alpha )\cdot c}{HB}\; \; \; +\; \; \; H_2O\; \; \; \rightleftharpoons \; \; \; \underset{\alpha \cdot c}{B^{-}}\; \; \; +\; \; \; \underset{\alpha \cdot c}{H_3O^+}

    ligevægtsbrøken
                                                            \frac{[B^-]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ HB \right ]}=K_s\; \; \; \; \; \; \; 0< {\color{Red} \alpha} <1\; ({\color{Red} hydronolysegraden})

                                                            \frac{\alpha \cdot c\cdot\alpha \cdot c}{\left ( 1-\alpha \right )\cdot c}=K_s\; \; \; \; \; \; \; 0< \alpha <1

                                                            \frac{c\cdot \alpha ^2}{1-\alpha }=K_s

                                                            c\cdot \alpha ^2+K_s\cdot \alpha -K_s=0

                                                            \alpha =\frac{-K_s+\sqrt{K{_{s}}^{2}+4\cdot K_s\cdot c}}{2c}\; \; \; \; \; \; da\; \alpha > 0

                                                            {\color{Blue} \alpha =\frac{-10^{-pK_s}+\sqrt{10^{-2pK_s}+4\cdot 10^{-pK_s}\cdot c}}{2c}}


Skriv et svar til: hydronolysegraden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.