Matematik

Vektorer i rummet - indskudssætning ?

08. april 2014 af Kemi1996 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, har svært ved denne opg:

I et koordinatsystem i rummet er der tre punkter A(0,-2,2), B(3,3,4) og C(-3,5,1). Om et punkt D oplyses at AD=BC

a) bestem koordinatsættet til D

Jeg fandt ud af at man kunne bruge indskudssætningen hvor OD=OA+AD, men hvad er OA?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

O er koordinatsystemets begyndelsespunkt. OA er stedvektoren til punktet A . Den har samme koordinatsæt som punktet A. Derfor er

        OD = OA + AD = OA + BC = OA - OB + OC


Svar #2
08. april 2014 af Kemi1996 (Slettet)

Dét havde jeg helt glemt ! Tak 


Skriv et svar til: Vektorer i rummet - indskudssætning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.