Matematik

potensfunktion

08. april 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser man denne ligning?

10.000 = 71,69 *x^1,16

Jeg ved ikke hvordan man kan løse ligningen-og jeg har kigget i bogen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Divider med 71,69 på hver side, og opløft så i potensen  1/1,16  på hver side.


Svar #2
08. april 2014 af HFNU (Slettet)

Men det er jo sidste trin du forklarer der er det ikke?

Hvad er det næste trin


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er beskrevet de to trin, der skal følges for at løse ligningen. Det drejer sig om at følge instruktionerne.


Svar #4
08. april 2014 af HFNU (Slettet)

ja...men jeg 10.000 på den ene side og 71,69* x^1,16

10.000= 71,69*x^1,161

10.000; 76,69= 76,69*x^1,16: 76,69??

er det sådan man skal regne det ud


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man isolerer x1,16 ved at dividere med 71,69 på hver side, så man får

        x1,16 = 10.000/71,69

Derefter opløfter man hver side i potensen 1/1,16 .


Svar #6
08. april 2014 af HFNU (Slettet)

så man siger 139,48: 1^1,16= 139,48


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, man siger

      x = (10.000/71,69)1/1,16


Svar #8
09. april 2014 af HFNU (Slettet)

er x så ikke lig med 120,249


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke korrekt.


Svar #10
09. april 2014 af HFNU (Slettet)

Men ... Ok så regner jeg det ud igen:(

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man har

      x = (10.000/71,69)1/1,16

         = 139,4894690,86206897

         = 70,5899


Svar #12
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Ok tak skal du have

Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.