Kemi

hjælp tak

09. april 2014 af sjdfsjdf (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ved fuldstændig forbræding af ethanol ch3ch2oh dannes kuldioxid og vand.

Hvor stor en masse af ethanol skal der bruges til at give en vandmasse på 162,14 gram?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2014 af khol (Slettet)

CH3CH2OH + 3O2 → 2CO2 + 3H2O

162,14 g / 18,02 g mol-1 = 9 mol

Forholdet mellem ethanol og vand er 1:3

9 mol / 3 = 3 mol

3 mol · 46,07 g mol-1 =


Svar #2
09. april 2014 af sjdfsjdf (Slettet)

hvor fik du de 18 gram fra


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2014 af khol (Slettet)

Vands molvægt (2 · 1,01 + 16,00)


Svar #4
09. april 2014 af sjdfsjdf (Slettet)

og molene?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2014 af khol (Slettet)

Hvad mener du?

Vand vejer 18,02 gram per mol og ethanol vejer 46,07 gram per mol

162,14 g vand svarer til 9 mol vand

Hver gang du forbænder 1 del ethanol får du 3 dele vand, hvilket vil sige at der benyttes 1/3 ethanol i forhold til vand

1/3 af 9 mol er 3 mol


Skriv et svar til: hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.