Fysik

Fysik vedrørende kinetisk energi.

09. april 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej i denne opgave har jeg selv regnet a) ud, men b) og c) volder mig problemer. Hvordan gør jeg der? :)

Elektronerne frigøres fra en glødetråd. Når glødetråden bliver tilstrækkeligt varm, får nogle af elektronerne heri så stor fart på i deres termiske bevægelser, at de springer ud af tråden. Der vil derfor være en sky af frie elektroner omkring den glødende tråd. Både den negativt og den positivt ladede plade er forsynet med et lille hul, hvorigennem elektronerne kan passere.
De to plader er forbundet til en spændingskilde, så de bliver op- ladet med positiv og negativ ladning. Elektronskyen dannes tæt ved den negative plade, og elektronerne bliver trukket over mod den positive plade, hvor de passerer gennem det lille hul. Vi reg- ner med, at elektronerne bevæger sig frit uden nogen modstand. Du kan regne med, at elektronernes hastighed ved den negative plade er nul.


a. Begrund, at UAB < 0.

b. Antag, at UAB = – 100 V. Beregn elektronens kinetiske energi
ved den positivt ladede plade. Angiv resultatet i J.

c. Beregn elektronens fart ved den positive plade.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2014 af mathon

b)
         E_{kin}^{\, elektron}=e\cdot \left | U \right |     


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2014 af mathon

c)
        v=\sqrt{\frac{2\cdot E_{kin}^{\, elektron}}{m_{m_{e}}}}


Svar #3
09. april 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

OK, hvad svarer e til? og hvorfor i b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2014 af mathon

c)
            v=\sqrt{\frac{2\cdot E_{kin}^{\, elektron}}{m_{{e}}}}


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2014 af mathon

b)
              E_{kin}^{\, elektron}=e\cdot \left | U \right |=\left ( 1,60218\cdot 10^{-19} \; C\right )\cdot \left ( 100\; \frac{J}{C} \right )


Skriv et svar til: Fysik vedrørende kinetisk energi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.