Matematik

Proportionalitetskonstant

10. april 2014 af Mart96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har en opgave jeg godt kunne bruge noget vejledning til at forstå: 

"Når man kører en bil på en god, tør vej gælder der, at bremselængden L er proportional med hastigheden v i anden potens. Når L måles i m og v måles i km/t er proportionalitetskonstanten 0,005. Opskriv sammenhængen mellem L og v. 

Brug denne sammenhæng til at beregne bremselængden, når hastigheden er 80 km/t, og til at bregne hastigheden, når bremselængden er 15 m. 

På forhånd tak for dit input. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af PeterValberg

sammenhængen må være:

L(v) = k·v2

hvor proportionalitetskonstanten k = 0,005

Bremselængden ved 80 km/t bestemmes som L(80)

Hastigheden, når bremselængden er 15 m, bestemmes ved at løse ligningen L(v) = 15 mht. v

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. april 2014 af Mart96 (Slettet)

Ah selvfølgelig. 

Tak Peter


Skriv et svar til: Proportionalitetskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.