Matematik

Geometri

10. april 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg ved ikke lige hvad jeg skal her???
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt, at man kender vinkelsummen i en trekant. Benyt så sinusrelationerne til at bestemme |AC|.

b) Beregn højden hc = b·sin(A) .


Svar #2
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Er det ikke sin A;a også Sinne;b =sinC;c?? Hvad var det nu a er i vires tilfælde??

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sinusrelationerne:

        \frac{\sin A}{a}=\frac{\sin B}{b}=\frac{\sin C}{c}

a er den side, der ligger over for vinkel A, b er den side, der ligger over for vinkel B, og c er den side, der ligger over for vinkel C.

Her kender man c og A, B og C, og skal så finde siden b.


Svar #4
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Oj ok jeg kan ikke huske hvordan man stiller det op.... Har kigget i mine afleveringen , men prøver at kigge i min notater

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

34

Der er da ikke noget at huske. Man indsætter i den del af sinusrelationerne, der er relevant for at finde b, hvor man kender B, C, og c .


Svar #6
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg kan ikke huske hvordan... Ved godt det er det som mangler

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Isoler b i den højre del af sinusrelationerne.


Svar #8
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg skal sige (38grader) =60? Er det sådan ... Jeg er jo selvfølgelig ikke færdig

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jeg forstår ikke, hvad du siger der. Prøv at formulere det mere forståeligt.

Isoler b af denne del af sinusrelationerne

        \frac{\sin B}{b}=\frac{\sin C}{c}


Svar #10
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Ok det er iorden... Jeg forstår ikke hvordan jeg kan gøre det. Jeg kan huske sinus , men desværre ikke sinua relationerne

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Der er jo noget at huske. Sinusrelationerne er skrevet op for dig. Man skal isolere b af ligningen i #9:

        b=c\cdot \frac{\sin B}{\sin C}


Svar #12
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg har prøvet selv at finde min papir frem... Og grunden til jeg ikke ku forstå det var at jeg har blandet det sammen med sin, cos,tan... Det tager mig lidt tid at finde ud af det - når det ef så lang tid siden. ;))

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det drejer sig om at isolere en størrelse i en simpel ligning. Fremgangsmåden er helt uafhængig af, om der indgår sin, cos eller tan.


Svar #14
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Ok... Men tror det forvirret mig fordi at der står jeg skal finde vinkel C og derfor kan jeg ikke forstår hvorfor vi finder b nu her. EF det fordi vi skal have to sidelængder før vi kan bruge sinusrelationerne??

Brugbart svar (0)

Svar #15
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du skal jo finde vinkel C, før du begynder at bruge sinusrelationerne. Genlæs #1.


Svar #16
11. april 2014 af HFNU (Slettet)

Er vinkel C 85 grader??

Brugbart svar (0)

Svar #17
11. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja.


Svar #18
11. april 2014 af HFNU (Slettet)

Ok :) så mangler jeg at finde ud af hvordan jeg finder sidelængden AC... ;) tak

Brugbart svar (0)

Svar #19
11. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Og det har du jo fået hjælp til ovenfor fra svar #3 og nedefter.


Svar #20
11. april 2014 af HFNU (Slettet)

Ja det har jeg... Tager jeg helt fejl hvis jeg bruger 60grader altså sidelængden b og dividerer med sinB?=a :sin 38grader? Og bagefter siger b er lig med sin(38)*60:med sin(57)???

Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.