Kemi

Opløsninger

11. april 2014 af SerAkrJun (Slettet) - Niveau: B-niveau

HJÆLP jeg er virkelig på spandne jeg ved ikke hvordan jeg skal løse denne opgave:

I genteknologiske eksperimenter anvendes 50 mM opløsning af CaCl2. Hvor meget CaCl2(s) skal bruges til 100 mL af denne opløsning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt oplysningen om opløsningens koncentration til at beregne stogmængden af CaCl2 i 100 mL , og beregn så massen af denne stofmængde.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. april 2014 af mathon

M(CaCl2) = sum({1,2}*{40.078,35.453}) g/mol = 110,984 g/mol

             n(CaCl_2)=\left ( 0,100\; L \right )\cdot \left ( 0,050\; \frac{mol}{L} \right )=0,005\; mol

Af CaCl2 skal der  bruges:
       
             m(CaCl_2)=\left ( 0,005\; mol \right )\cdot \left ( 110,984 \; \frac{g}{mol}\right )=0,55492\; g=554,92\; mg
          


Skriv et svar til: Opløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.