Matematik

Lagrange/FOC - nyttemaks.

13. april 2014 af nstella (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder og skal maksimere en nyttefunktion med 4 variabler og 3 bibetingelser. Vil anvende Lagrange til dette formål. OG har fået neden stående, som jeg er stærk i tvivl om, dvs. det ser ret forkert ud. 

Problemet er flg.

maksU(C,L1,L2) mht. C,L1,L2

under de 3 bibetingelser.

1. (\overline{T,}L1,S1)w \geq PC

2. S1=\overline{S}

3. L2=\overline{T,}

opstillet lagrange, og substitueret (2) og (3) i (1)

L(C,L1,L2)=u(C,L1,L2)-\lambda(\overline{T}-L1,\overline{S})W-PC)=0

\frac{du(.)}{dc}=\frac{du(.)}{dc}-\lambda p=0

\frac{du(.)}{dL1}=\frac{du(.)}{dL1}-\lambda w=0

\frac{du(.)}{dS1}=\frac{du(.)}{dS1}-\lambda w=0


Skriv et svar til: Lagrange/FOC - nyttemaks.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.