Matematik

Udbud og efterspørgsel

14. april 2014 af Simonetp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp! 

Jeg har en opgave der lyder således: 

For en vare er sammenhængen mellem den udbudte mængde x (i tons) og den tilsvarende pris s(x) (i kr.) givet ved funktionen med forskriften.

s(x)=360x+1000, 1\leq x\leq 20

a) Bestem prisen, når den udbudte mængde er 4,8 tons og bestem den udbudte mængde, når prisen er 2800 kr. 

(Jeg har selv regnet prisen ud, når den udbudte mængde er 4,8 tons) Men hvordan finder jeg frem til hvad den udbudte mængde er, når prisen er 2800 kr??


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. april 2014 af khol (Slettet)

s(x) = 360x + 1000

a) 360 · 4,8 + 1000 = 2728

2800 = 360 · x + 1000 ⇔ 360x = 2800 - 1000 ⇔ x = 1800/360


Svar #2
14. april 2014 af Simonetp (Slettet)

Når ja, selvfølgelig! Tusind tak for hjælpen :-) 


Svar #3
14. april 2014 af Simonetp (Slettet)

Kan du så også forklare mig hvordan jeg regner dette ud: 

For den samme vare er sammenhængen mellem den efterspurgte mængde  og den tilsvarende  givet ved funktionen med forskriften. 

d(x)=-x^3+75x^2-1875x+16000, 1\leq x\leq 20

Ligevægtsmængden er defineret ved den mængde, hvor udbud og efterspørgsel er lige store.

Ligevægtsprisen er defineret ved den pris, hvor udbud og efterspørgsel er lige store. 

b) Bestem ligevægtsmængden og ligevægtsprisen for varen.


Svar #4
14. april 2014 af Simonetp (Slettet)

Er det bare der hvor ligevægtsprisen og ligevægtsmængden krydser hinanden? Eller skal man regne dem ud hver for sig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2014 af khol (Slettet)

"...og den tilsvarende ? "


Svar #6
14. april 2014 af Simonetp (Slettet)

Hvad??


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2014 af khol (Slettet)

Du skriver: For den samme vare er sammenhængen mellem den efterspurgte mængde og den tilsvarende ...? givet ved funktionen med forskriften. 


Svar #8
14. april 2014 af Simonetp (Slettet)

For den samme vare er sammenhængen mellem den efterspurgte mængde x og den tilsvarende d(x) givet ved funktionen med forskriften. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. april 2014 af khol (Slettet)

Men hvad er d(x)?


Svar #10
14. april 2014 af Simonetp (Slettet)

For den samme vare er sammenhængen mellem den efterspurgte mængde  og den tilsvarende  givet ved funktionen med forskriften. 

d(x)=-x^3+75x^2-1875x+16000, 1\leq x\leq 20


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. december 2015 af kennetjensen (Slettet)

Og den tilsvarende pris, skal der stå :) 


Skriv et svar til: Udbud og efterspørgsel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.