Matematik

Hjælp til andengradspolynomier

14. april 2014 af weshouldhelpeachotuherout (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet opgaven.

Anyways, jeg står med en opgave, som jeg virkelig ikke ved, hvordan jeg skal gribe an. Det irriterer mig, for jeg vil virkelig gerne finde ud af hvordan opgaven skal løses.

Jeg håber I kan hjælpe lidt.

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: andengradspoly.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2014 af hesch (Slettet)

a)  Find toppunkt for R.

b)  Find skæringspunkter mellem DB og C
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2014 af mathon

                      -x^2+502x=-\left ( x-251 \right )^2+63001


Svar #3
14. april 2014 af weshouldhelpeachotuherout (Slettet)

#1

a)  Find toppunkt for R.

b)  Find skæringspunkter mellem DB og C
 

toppunktet for R har jeg også fået til (251,63001), men opgave b, forvirrer mig. hvordan finder jeg skærringspunkterne, når jeg kun har ligningen for C(x), og når koordinatsystemet ikke er detaljeret...


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2014 af hesch (Slettet)

#3: 

a)  Svaret er så:  Største omsætning = 63001.

b)  Skal rettes til: Find skæringspunkter mellem R og C, men det ændrer jo ikke problemet:

I et skæringspunkt mellem R og C, er  R = C.  Derfor er R - C = DB = 0, altså:

DB = -x2 + 502x - 50x = 0     =>

DB = -x2 + 452x = 0   =>            ( Dette er forskriften for DB ).

DB = ( -x + 452 ) * x = 0

Du finder rødderne:  x = 0    ∨   x = 452.  Men da  x ≥ 25  findes løsningen:  x = [ 25 ; 452 ]. 


Svar #5
15. april 2014 af weshouldhelpeachotuherout (Slettet)

#4

#3: 

a)  Svaret er så:  Største omsætning = 63001.

b)  Skal rettes til: Find skæringspunkter mellem R og C, men det ændrer jo ikke problemet:

I et skæringspunkt mellem R og C, er  R = C.  Derfor er R - C = DB = 0, altså:

DB = -x2 + 502x - 50x = 0     =>

DB = -x2 + 452x = 0   =>            ( Dette er forskriften for DB ).

DB = ( -x + 452 ) * x = 0

Du finder rødderne:  x = 0    ∨   x = 452.  Men da  x ≥ 25  findes løsningen:  x = [ 25 ; 452 ]. 

Hej igen! Tusind tak for din hjælp, har dog lige et spørgsmål til. Jeg får mine rødder til [25;477]. Hvordan kan det være at du har fået din til [25;452]?


Svar #6
15. april 2014 af weshouldhelpeachotuherout (Slettet)

#4

#3: 

a)  Svaret er så:  Største omsætning = 63001.

b)  Skal rettes til: Find skæringspunkter mellem R og C, men det ændrer jo ikke problemet:

I et skæringspunkt mellem R og C, er  R = C.  Derfor er R - C = DB = 0, altså:

DB = -x2 + 502x - 50x = 0     =>

DB = -x2 + 452x = 0   =>            ( Dette er forskriften for DB ).

DB = ( -x + 452 ) * x = 0

Du finder rødderne:  x = 0    ∨   x = 452.  Men da  x ≥ 25  findes løsningen:  x = [ 25 ; 452 ]. 

Hov, har fundet fejlen. Det avr en taste fejl, men nu har jeg fået [0;452]! Tusind tak for hjælpen!

hvordan har du fået 25?


Svar #7
15. april 2014 af weshouldhelpeachotuherout (Slettet)

okay, jeg forvirrer mig selv. Kan godt se at du også har fået x1=0, men jeg forstår ikke hvad du mener med tallet 25. Burde der ikke stå 0 i stedet for 25 i [25;452]?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. april 2014 af mathon

           C = DB      kræver     C\in \left [ {\color{Red} 25},475 \right ]    hvilket er Dm(C).


Svar #9
15. april 2014 af weshouldhelpeachotuherout (Slettet)

#8

           C = DB      kræver     C\in \left [ {\color{Red} 25},475 \right ]    hvilket er Dm(C).

Jeg forstår det desværre stadig ikke. kunne du skære det ud i pap for mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. april 2014 af hesch (Slettet)

Det mindste antal, der i opgaven er defineret for funktionen, er 25. Derfor må du ikke i resultatet angive værdien x1 = 0. Kig på graferne i opgaven: De er ikke tegnet for x < 25.

Det kan være, at de færdige produkter pakkes i kasser, hvor der netop er 25 stk i hver kasse, og at virksomheden ikke ønsker at administrere halvfyldte kasser ( < 25 stk. pr kasse ). Hvad ved jeg ?

Derfor er det mindste antal = 25, og altså ikke 0 eller 3.


Svar #11
04. maj 2014 af weshouldhelpeachotuherout (Slettet)

Jeg glemte at sige tusind tak for jeres hjælp!


Skriv et svar til: Hjælp til andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.