Matematik

Eksamensprojekt b niveau, hjælp til to delopgaver. parabel bestemmelse.

14. april 2014 af Lektiefreak1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaverne er vedhæftet som billede, og jeg har brug for hjælp til opgave d) og e). tak på forhånd

Vedhæftet fil: Eksamenprojekt.png

Svar #1
14. april 2014 af Lektiefreak1 (Slettet)

Billedet er meget småt, og kan ses ved blot at zoome ind.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

I d) skal man omskrive den i c) fundne cirkelligning

              (x - p)2 + (y - q)2 = r2

til den ønskede form ved at benytte, at

             (y-q)2 = r2 - (x-p)2 ,

og dermed

             y = q ± √(r2 - (x-p)2) .

e) Vis, at afstanden fra punktet E til linien gennem punkterne A og B er lig med cirklens radius.


Svar #3
15. april 2014 af Lektiefreak1 (Slettet)

i opgave c har jeg fundet cirklens ligning til at være:

(x - 2.72)^2 + (y - 3.41)^2=r^2

Ved ikke hvordan jeg finder konstanterne c,d og e?


Svar #4
15. april 2014 af Lektiefreak1 (Slettet)

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Følg forklaringen i #1. Man får så

        y = 3,41 - √(r2 - (x - 2,72)2)

hvoraf man aflæser c, d og e .


Svar #6
15. april 2014 af Lektiefreak1 (Slettet)

Tusinde tak, skal lige have bekræfter, så c=3,41, d=r^2 og e=2,72


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det aflæser man jo af udtrykket. Jeg går ud fra, at du også har bestemt r .


Svar #8
15. april 2014 af Lektiefreak1 (Slettet)

har ikke bestemt r, har kun bestemt cirkelens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis du har bestemt cirklens ligning, har du vel også bestemt en værdi for højresiden r2 .


Svar #10
15. april 2014 af Lektiefreak1 (Slettet)

Det har der ikke været til opgave? jeg har fået oplyst to punkter som jeg plotter ind i cirkelens ligning, hvordan skulle jeg regne r ud?


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Radius er jo afstanden fra cirklens centrum E til hvert af de to punkter A og B. Du havde med andre ord ikke besvaret spm c.


Svar #12
15. april 2014 af Lektiefreak1 (Slettet)

Hmm er forvirret, fik jo oplyst to punkter centrum var (2,72 ; 3,41), det hhar jeg indsat i cirkelens ligning og fik:

(x - 2.72)^2 + (y - 3.41)^2=r^2

Hvordan kan jeg ud fra det bestemme r?


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Genlæs #11 (dog med A udskiftet til C). Cirklens radius er lig med afstanden fra E til B, og den er også lig med afstanden fra E til C. Man kender koordinaterne for de to punkter E og B og kan derfor beregne |EB| , som er lig med cirklens radius.


Svar #14
15. april 2014 af Lektiefreak1 (Slettet)

Tusind tak!!!!! betyder meget for hjælpen


Svar #15
15. april 2014 af Lektiefreak1 (Slettet)

Andersen11

mht. spørgsmål e) Vis, at linjen gennem A og B tangerer cirklen i punktet B. 

Skal jeg så bruge afstandsformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, man skal beregne afstanden fra E til linien gennem punkterne A og B.

Alternativt kan du vise, at vektorerne AB og EB er ortogonale.


Svar #17
15. april 2014 af Lektiefreak1 (Slettet)

HVis de er ortogonale skal prikproduktet give 0(da de skal være vinkelrette på hinanden) og det kan det umuligt gøre da alle værdier er positive, og ligger man dem sammen får man et tal der er langt over 0? har prøvet at beregne dem, se vedhæftet fil :)

Vedhæftet fil:ortogonale.png

Brugbart svar (0)

Svar #18
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Jeg forstår ikke, hvad du laver i det vedlagte, men det har ikke noget med det foreliggende at gøre.

Beregn først de to vektorer AB og EB og beregn så skalarproduktet ABEB .

Benyt, at AB = OB - OA , og EB = OB - OE .

Man har

        OA = [0 ; 2]   ,     OB = [2,79 ; 2,15]   ,   OE = [2,72 ; 3,41]


Svar #19
16. april 2014 af Lektiefreak1 (Slettet)

Mht opgave f, skal jeg så bruge det bestemte integrale til at beregne areal? eller skal jeg bruge areal for cikel?


Brugbart svar (0)

Svar #20
16. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Det hedder det bestemte integral (ikke integrale).

Ja, beregn arealet som

        S=2\int_{0}^{x_{D}}h(x)\textup{d}x


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.