Fysik

Lysbølger - HJÆLP

16. april 2014 af jur2018 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Du står nu og skal lyse på en bold på bunden at et vandbassin med en lommelygte. Når du lyser med en indfaldsvinklen på 41,27 grader, bliver brydningsvinklen 30 grader.

(Jeg har udregnet at brydningsforholdet er 1.31922)

Bestem brydningsindekset af vand.

Bestem dernæst lysests fart i fandet (sæt lysets fart i luft til 3,00·108m/s )

Du får nu oplyst at lyset er rødt lys med en bælgelængde på 633 nm. Hvilken bølgelængde har lyset under vandet.

Beregn frekvensen af lyset.

Nogen, der kan hjælpe med disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2014 af peter lind

cvand = cluft/n

Der gælder bølgelængde*frekvens = bølgehastighed

Frekvensen er den samme over og under vandet


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2014 af khol (Slettet)

Brydningsforholdet er i dette tilfælde lig med brydningsindekset for vand, såfremt du lyser igennem luft (~vakuum) før du rammer vand.

Benyt desuden at brydningsindesket

n12 = v1 / v2 (hastighed i 1. medie / hastighed i 2. medie)

= λ1 / λ2 (bølgelængde i 1. medie / bølgelængde i 2. medie)


Skriv et svar til: Lysbølger - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.