Matematik

Fordoblingskostanten (HASTER!)

21. april 2014 af Tryllefant (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa!

Jeg har opgaven 38.21 i Trip's matematiske grundbog, hvor opgaven lyder:

Befolkningstallet i Danmark streg fra 1. januar 2003 til 1 januar 2004 fra 5383507 til 5397640. Hvor stor har den relative tilvækst været? Hvis vi antager at den procenrvise vækst fortsætter, hvor mange år vil der så gå inden befolkningstallet er fordoblet? 

Den relative tilvækst har jeg gjort sådanne her:     (5397640-5383507)/5383507  ? 0.0026252403869819  ? 000.26

Men når jeg så skl finde ud af, hvor mange år der vil gå inden befolkningstallet er fordoblet, så ved jeg ikke helt, hvad jeg skal???? Nogen hjælp??? Please? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2014 af peter lind

Brug at efter n år er befolkningen vokset til 5383507(1+r)n, hvo r er den relative vækst


Svar #2
21. april 2014 af Tryllefant (Slettet)

Jamen for at finde den relative tilvækst skal jeg vel gøre sådanne her:  (5397640-5383507)/5383507   og så får jeg dette resultat 0.0026252403869819  

- Skal jeg så sige 5383507*(1+r)? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2014 af Chrystine (Slettet)

Det kan du gøre, og så isolere n.
Ellers kan du kigge i din bog/formelsamling og se, at det er gjort for dig i det generelle tilfælde (=de har lavet en formel).

T_2 = \frac{log 2}{log (1+r)}

Der står måske a i stedet for 1+r, fordi a = 1+r, som kaldes vækstfaktoren.


Svar #4
22. april 2014 af Tryllefant (Slettet)

Tak til jer begge :)


Skriv et svar til: Fordoblingskostanten (HASTER!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.