Matematik

En ligesidet trekant

21. april 2014 af kasper701 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Nogle som kan hjælpe mig med 5.4, 5.5, 5.6?
Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

5.4

Den korte katete blev skabt ved at halvere en side, der havde samme længde som hypotenusen.

5.5

Brug Pythagoras.

x2 + 32 = 62

5.6

a2 + b2 = c2

Der gælder desuden

c = 2b

a2 + b2 = (2b)2  <=>

a2 + b2 = 4b2 

Prøv selv herfra at finde frem til a/b

 


Svar #2
21. april 2014 af kasper701 (Slettet)

Mange tak for svarene men da jeg er rimelig dårlig til matematik ville det være en står hjælp hvis du kunne forklare mig 5.6 fra a2 + b2 = 4b2 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Så får du bare løsningen:

a2 + b2 = 4b2

Du trækker b2 fra på begge sider og får

a2 = 3b2  <=>

a2/b2 = 3  <=>

√(a2/b2) = √3  <=>

√(a2)/√(b2) = √3  <=>

a/b = √3


Skriv et svar til: En ligesidet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.