Matematik

Halveringskonstant ?????

23. april 2014 af lottebloch (Slettet) - Niveau: C-niveau

For en eksponentiel udvikling går grafen gennem punkterne A(6; 1,52) og B(19; 0,51).

a)Bestem en forskrift for funktionen.

Jeg fik min forskrift til at se således ud:

y=0,149448·2,242387^x                                  Kan det passe?

b) Bestem halveringskonstanten.

Jeg har lidt svært ved at finde ud af om dette er rigtigt - jeg fik det til dette

T 1/2=(log?(0,5))/(log?(2,24))

T 1/2=-0,86

Kan det passe at resultatet giver et negativt tal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Din forskrift er ikke korrekt. Der er tale om en aftagende eksponentialfunktion, så der skal gælde, at

        0 < a < 1 .


Svar #2
23. april 2014 af lottebloch (Slettet)

Hvilken formel skal jeg så bruge til at regne den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt de to datapunkter til at opstille to ligninger til bestemmelse af a og b. Man finder generelt

        a = (y2/y1)1/(x2-x1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2014 af PeterValberg

se eventuelt [ VIDEO ] og [ VIDEO ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
24. april 2014 af lottebloch (Slettet)

y=31,44 · 0,92^x 

Jeg fik min forskrift til dette

og min halveringskonstant til dette:

t1/2=8,25

Er dette rigtig regnet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Din værdi for b (31,44) er forkert, men værdien for a er korrekt (til de 2 angivne decimaler), og halveringskonstanten er også korrekt.

Du kan jo selv prøve efter, om de to datapunkter rent faktisk opfylder den fundne forskrift.


Skriv et svar til: Halveringskonstant ?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.