Matematik

Parabler

23. april 2014 af simo588c (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvad står "b" for i en parabel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2014 af PeterValberg

Hvis du tænker på den generelle forskrift:

y=ax^2+{\color{Red} b}x+c

så er b koefficient til førstegradsleddet og altså "pladsholder" for en vilkårlig talværdi

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
23. april 2014 af simo588c (Slettet)

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. april 2014 af OnceUponATime (Slettet)

alle tre a, b og c er vel pladsholdere for vilkårlige talværdier.

Lige præcis b bestemmer dog hældningen for parablen i skæringspunktet med y-aksen.

Dvs. lige netop når parablen skærer y-aksen hælder den enten ned ad eller op ad (negativt eller positivt), og dette er hvad konstanten b fortæller os :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. april 2014 af PeterValberg

#3

b er lig med hældningskoefficienten for tangenten til parablen i parablens skæringspunkt med y-aksen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. april 2014 af PeterValberg

#3 

Dvs. lige netop når parablen skærer y-aksen hælder den enten ned ad eller op ad (negativt eller positivt), og dette er hvad konstanten b fortæller os :)

b er en koefficient, ikke en konstant.
c derimod er en konstant 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2014 af OnceUponATime (Slettet)

#4&5 Jeg takker for korrekturen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

I nogle sammenhænge vil man i et generelt polynomium af grad n

        p(x)=\sum_{j=0}^{n}a_{j}x^{j}

kalde alle tallene a0, a1, ..., an for koefficienter i polynomiet, idet jo også a0 er en faktor til leddet med x0 . Og i en vis forstand, hvor x betragtes som den variable, er tallene a0, a1, ..., an (koefficienterne) at betragte som konstante.


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. april 2014 af jnl123

#4

"hældningskoefficienten for tangenten til parablen i parablens skæringspunkt med y-aksen" - det svarer vel netop til "hældningen for parablen i skæringspunktet med y-aksen" som forklaret i #3 ?

#5

En koefficient er per definition en faktor som ikke er variabel. Så det er vel i dette tilfælde netop en konstant - som forklaret i #3 ?


Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.