Kemi

syre/base

23. april 2014 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en bioteknologiaflevering (i kemi) for til i dag. Jeg mangler rigtig meget, men jeg har prøvet, at beregne en masse opgaver. Jeg har prøvet at opsøge hjælp af klassekammerater, men de havde også samme problem med nogle af opgaverne. Vores lærer har simpelthen stillet nogle meget høje krav til os denne gang (trods hun altid gør det).

Mit problem ligger i opgave 1e og 1f, samt næsten hele opgave 2.

I de opgaver hvor vi skal tegne nogle strukturformler og redegøre for polaritet kan jeg godt klare. Men f.eks. opgaverne 2g-k og 2a-c er svære

2d skal jeg beregne pH'en, og jeg har en ide om formlen og de tal jeg skal indsætte, men facit er absurd..

Jeg håber at I vil kigge på det og hjælpe mig hvor I kan..


Svar #1
23. april 2014 af OnceUponATime (Slettet)

Her er min aflevering vedlagt, med de opgaver jeg har løst og prøvet at løse

Vedhæftet fil:aflevering syre-base.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2014 af sternocleidomastoideus (Slettet)

Kan man se opgaven? 


Svar #3
23. april 2014 af OnceUponATime (Slettet)

Jeg har vedhæftet den i kommentarfeltet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2014 af Heptan

1e) Der er for få oplysninger i 1e. Enten skal man lave en 50%/50% opløsning, eller en 39%/61% opløsning. For sidstnævnte tilfælde vil koncentrationen af H2PO4(-) udgør 39 % og HPO4(2-) de resterende 61 %. Bestem c_b ved ligningen

c_b/c_s = \frac{(1-x_s)}{x_s}

hvor x_s = 0,39 og c_s = 0,100


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2014 af Heptan

1f) Beregn ved hjælp af c = n/V og n = m/M

2b) Omregn 18 mg/(150 mL) til mol/L, ved at omregne massen til en stofmængde

2c) Venstre side: H2O ... Højre side: H3O+

2g) Opløsningen er sur, så coffein vil være protoneret, dvs. på sin syreform.

2h) I basisk opløsning vil coffein være deprotoneret, dvs. på sin baseform. Derved bliver den mindre vandopløselig, da den danner færre hydrogenbindinger.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2014 af Heptan

2i) Se på det Bjerrumdiagram du har tegnet i 2e).

2j) Brug pufferligningen, ligesom du har gjort før.

2k) Jeg er ikke biolog, men coffein er mere vandopløseligt på sin baseform. Hvis det skal være fedtopløseligt er det vel nemmere at optage ved pH = 7

_________

2d) Brug formlen for ikke-stærke baser.

pOH=\frac{10,4-log(6,2\cdot 10^-^4)}{2}= 6,80

pH = 14 - pOH


Skriv et svar til: syre/base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.