Matematik

optimering

24. april 2014 af tusindsol (Slettet) - Niveau: A-niveau

En villaejer skal have installeret en kasseformet olietank i kælderen. Den skal rumme 1500 l (dvs. 1,5 m3) og på grund af kælderlokalets form have en længde på 1,7 m.

Bestem tankens bredde og højde, så materialeforbruget (dvs. overfladen) bliver mindst muligt.

Hvor stor er overfladen så?

jeg ville bruge v(x)=x(længde)(bredde) og sætte ind 

1.5=x(1.7)(bredde) men hvordan skal jeg skrive bredde og er det en rigtig fremgangsmetode? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2014 af PeterValberg

Jeg synes umiddelbart, at der mangler en oplysning omkring forholdet mellem 
tankens højde og dens bredde.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
24. april 2014 af tusindsol (Slettet)

ok har lige set der er en figur hvor bredden er y og højden er x... :-)  


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2014 af PeterValberg

I så fald vil følgende være gældende:

V=1,5=1,7\cdot x\cdot y

hvilket der er rigtige mange værdier for x og y, der opfylder (uendeligt mange faktisk).
Det kan du ikke komme videre med.
Der mangler en oplysning om det indbyrdes forhold mellem bredden og højden

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.