Matematik

hvor lange er siderne?

24. april 2014 af lottebloch (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan jeg få noget hjælp?

Forestil jer, at I bor på en gård og har to får. Disse får skal have en firkantet indhegning på 40 m2, men I har kun 26 m hegn. Hvor lange er siderne i indhegningen?

Bemærk: I skal bruge alt hegnet til indhegningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2014 af SuneChr

Kald længden L og bredden B.
Vi har så
2·(L + B) = 26
og
L·B = 40
Isolér L eller B i den første ligning og indsæt i den anden ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Da     L+B = 26/2 = 13 , og L·B = 40 , er L og B de to rødder i 2.-gradsligningen

        x2 -13x +40 = 0 ,

der let kan faktoriseres i pæne, heltallige rødder.


Skriv et svar til: hvor lange er siderne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.