Matematik

differentiabilitet

25. april 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er differentiabilitet og hvad betyder det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2014 af SuneChr

Når grænseværdien for forholdet

\frac{f(x_{0}+h)-f(x_{0})}{h}
eksisterer, for h gående mod 0 .
Forholdet er et mål for, hvor hurtigt funktionen  vokser / aftager  ud fra  x = x0 .


Svar #2
26. april 2014 af jihudsif (Slettet)

er det ikke det samme son denne.

as = f(x) - f(x0)/x-x0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2014 af SuneChr

# 2
Du tænker sikkert på tangentligningen i punktet (x0 ; f (x0)) for funktionen f
y  =  f '(x0)·(x - x0) + f (x0)

Når   h → 0    går      \frac{f(x_{0}+h)-f(x_{0})}{h}  mod  f '(x0)   hvis grænseværdien eksisterer.


Svar #4
26. april 2014 af jihudsif (Slettet)

as = f(x) - f(x0)/x-x0?

Er det korrekt skrevet op.. Som jeg har skrevet det? - jeg har ikke brugt h.  Er det forresten ikke en Differenskvotient også kaldet sekantens hældning? eller kalder man den tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2014 af SuneChr

# 2  og 4
Jeg ved ikke, hvad as symboliserer, men det er rigtigt, at

\frac{f(x)-f(x_{0})}{x-x_{0}}\rightarrow f^{'}(x_{0})\: \: for\: \: x\rightarrow x_{0}

og er differentialkvotienten for f  i   x = x0


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

as er sikkert hældningskoefficienten for sekanten gennem de to punkter (x0 , f(x0)) og (x , f(x)) .


Skriv et svar til: differentiabilitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.