Kemi

Udbytte

26. april 2014 af ranimukerji (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg har brug for hjælp til beregning af den forventede udbytte, reaktionen ligger vedhæftet.

Jeg har udregnet massen og stofmængden for de to reaktanter i reaktionen, som vi kalder A(4-aminophenol) og B(ethansyreanhydrid), men nu ved jeg ikke hvordan, jeg kommer videre og udregner hvor meget, vi forventer at få dannet af stoffet c (paracetamol), altså udbytten.

m(A)= 5,5 g
M(A)=0,050399 mol

m(B)= 5,94 g
M(B)=0,058185 mol

Kan nogle gennemskue hvordan man udregner den forventede udbytte?

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Kemi.png

Skriv et svar til: Udbytte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.