Matematik

Finde stamfunktion

26. april 2014 af Augustagh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej - håber der er nogle der kan hjælpe mig, med de to opgaver der er vedhæftet. Jeg kan slet ikke finde ud af det, så håber nogle der kan hjælpe mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2014 af SuneChr

Man benytter
\int f(x)\: \textup{d}x=F(x)+c\Leftrightarrow (F(x)+c)'=f(x)
og de regler der i øvrigt er for bestemmelse af stamfunktioner.
Et polynomiums stamfunktion bestemmes led for led.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. april 2014 af mathon


                                \int a\cdot x^{n}dx=\frac{a}{n+1}\cdot x^{n+1}+k\; \; \; \; \; \; n\neq -1


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. april 2014 af mathon

            \int \left (12x^2+12x-12 \right )\, dx=\int 12x^2\, dx+\int 12xdx-\int 12\, dx\; +\; k


Svar #4
27. april 2014 af Augustagh (Slettet)

Så opgave 1 er: 
12/11x^3+12-1+k? er det rigtig 


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. april 2014 af mathon

                 \int \left (12x^2+12x-12 \right )\, dx=\int 12x^2\, dx+\int 12xdx-\int 12\, dx\; +\; k=

                                                           4x^3+6x^2-12x+k


Svar #6
27. april 2014 af Augustagh (Slettet)

Hej Mathon 
hvordan kan 12x^2 blive til 4x^3 ? er ikke helt med 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2014 af SuneChr

# 6
Du læser øjensynligt ikke indlæggene.  # 1 og 2 burde være klare nok til at se, at (4x3)' = 12x2 


Svar #8
27. april 2014 af Augustagh (Slettet)

Så i opgave 2. kan det godt passe stamfunktionen er; 2x^3+1/2*x^2-12x 
Og så skal jeg bare sætte 2 og 11 ind på x`s plads? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. april 2014 af mathon

Opgave 2.

                    F(x)={\color{Red} -}2x^3+\frac{1}{2}x^2+x+k


Skriv et svar til: Finde stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.