Matematik

Omskrivning fra tangentligning til linjensligning

26. april 2014 af Anton0265 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen

Hvordan kan jeg omskrive en ligning på fomen y= a*(x-xo)-yo til y=ax+b? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2014 af SuneChr

y = ax - ax0 - y0 = ax + (- ax0 - y0)
b er altså lig med (- ax0 - y0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Er ligningen ikke normalt

        y - y0 = a·(x - x0)     ?

Den kan så omskrives til

        y = a·x + (y0 - a·x0)

           = a·x +       b


Skriv et svar til: Omskrivning fra tangentligning til linjensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.