Matematik

Biimplikation

26. april 2014 af Sinimini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Må man godt sætte biimplikationstegn eller ensbetydende tegn, når man finder en vinkel?

Fx cos(v) = 123 <=> eller => v = cos^-1(v)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du kan ikke benytte ⇔ , for der er jo ikke en entydig korrespondence mellem v og cos(v) .

Ligningen cos(v) = 123 har ingen løsning, og det er  ikke rigtigt at skrive v = cos-1(v), med mindre du ønsker at løse lige netop denne ligning.

Man kan skrive     v = cos-1(a) ⇒ a = cos(v) .


Svar #2
26. april 2014 af Sinimini (Slettet)

Okay, mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2014 af SuneChr

Man bemærker, at  ( p ⇒ q )  er sand,  u n d t a g e n ,  hvis p er sand  o g  q er falsk.


Skriv et svar til: Biimplikation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.