Matematik

Regneforskrift

27. april 2014 af Paldanovic (Slettet) - Niveau: C-niveau

p(x) = ax^2 + 5x + 3/4 

a. Lad A være lig med -1. Bestem regneforskriften for den rette linje som indeholder toppunktet for parablen y=p(x) og punktet (x,y) = (-2,3).

Hvordan bestemmer man regneforskriften i denne sammenhæng? 

På forhånd mange tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2014 af mathon

     parablen:
                             -x^2+5x+\frac{3}{4}=-\left ( x-\frac{5}{2} \right )^2+7

     med toppunkt
                               T=\left ( \frac{5}{2},7 \right )
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2014 af mathon

                Bestem regneforskriften for den rette linje som indeholder toppunktet for parablen y=p(x) og punktet
                (x,y) = (-2,3).     
betyder:
                Bestem regneforskriften for den rette linje som indeholder toppunktet T = (5/2;7) og
                punktet (x,y) = (-2,3).    

dvs
                finde regneforskriften for en ret linje gennem to oplyste punkter.


Skriv et svar til: Regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.