Matematik

Bevis af andengradspolynomium

27. april 2014 af abmenzel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven:
En sammenhæng er i sin oprindelige form, udtrykt ved: f(x) = x(3 - x)
a) Vis at sammenhængen i virkeligheden er et andengrads polynomium.


Det eneste jeg kan finde frem til er:
f(x) = x(3 - x)
= x*3 + x*-x
= -x^2 + 3x

Men det ville jo betyde at A = 0, og såvidt jeg har forstået skal A være forskellig fra 0, hvis der skal være tale om en andengradspolynomium.
(Wikipedia: Det er nødvendigt at a er forskellig fra nul, da der ellers ville være tale om et førstegradspolynomium)

På forhånd tak, og god søndag :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2014 af mathon

         
                                     f(x) = x(3 - x)=\left (-1 \right )x^2+3x+0

                                                                                  ax^2+bx+c

                                                                                a=-1\; \; \; b=3\; \; \; c=0


Skriv et svar til: Bevis af andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.