Matematik

Lineære funktioner

28. april 2014 af Esbjerg29 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej skal lave en funktionsforskrift på 3 forskellige ting men er helt lost, så håber der er en der kan hjælpe 

1. Kontantbillet 20 kr

2. Klippekort 110 kr

3. Periodekort 340 kr. 

X antal ture er 2-4-6-8-10-12-14-16-18-20-22-24-26-28-30


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2014 af SuneChr

Det antages, at der køres en enkelt strækning mellem stationerne P og Q.
Det antages også, at man ikke kan køre flere gange på samme billet eller klip.
1.  Turen fra P til Q eller fra Q til P koster 20 kr.
Prisen f1 (x) for x ture er
f1 (x)  =  20x
2.  Et enkelt klip koster 11 kr (hvis det er et 10'turs kort)
Prisen f2 (x) for x ture er
f2 (x)  =  11x
3.  Prisen er den samme, om man kører 1 eller 30 ture indenfor en måned
(hvis jeg har forstået periodekort rigtigt).
Prisen f3 (x)  =  340    (for alle x)


Svar #2
28. april 2014 af Esbjerg29 (Slettet)

Tak for dit svar skal det skrives som du har skrevet det ?? og hvad er f1-f2 og f3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2014 af SuneChr

Ja, det vil være en god idé.
f1 er prisen, hvis man anvender kontantbillet
.......... o.s.v.


Svar #4
28. april 2014 af Esbjerg29 (Slettet)

Okay men har matematik på E, ved du også om man skriver det på det niavue ?


Svar #5
28. april 2014 af Esbjerg29 (Slettet)

De andre funtionsforskrifter vi har lavet i opgaven hedder nemlig noget med Y=


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2014 af SuneChr

Så skriver du:
Kontantbillet:    y = 20·x
Klippekort:        y = 11·x
Periodekort:     y = 340         (her skal ikke x på)
Man anvender her lille x og lille y.


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.