Matematik

Hjælp

28. april 2014 af Jens6554545 (Slettet) - Niveau: A-niveau

∫10x-5/√x2-x+4


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2014 af SuneChr

\int \frac{10x-5}{x^{2}-x+4}\, \textup{d}x=5\int \frac{2x-1}{x^{2}-x+4}\textup{d}x

Benyt, at nævnerens differentialkvotient er lig med tælleren. Med andre ord, benyt substitution.


Svar #2
28. april 2014 af Jens6554545 (Slettet)

Er helt blank kan jeg få en smule mere hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2014 af SuneChr

Sæt   u = x2 - x + 4
og
du = (2x - 1)dx


Svar #4
28. april 2014 af Jens6554545 (Slettet)

ok tak for hjælpen har løst den nu:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2014 af SuneChr

Jeg ser først nu, at nævneren i # 0 er en kvadratrod.
# 1 og 3 er da ikke, i denne sammenhæng, korrekt.
Den korrekte stamfunktion er
10\sqrt{x^{2}-x+4}\: \: +c


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.