Matematik

Halvenringskostanten

28. april 2014 af SetSailForFail (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hallo girls and guys!

Jeg har lidt problemer med det vedhæftede spørgsmål!
- Takker på forhånd!

Vedhæftet fil: afafafagagaaaaaaa.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2014 af peter lind

Brug at eksponentialfunktionen er af formen b*(½)x/3 


Svar #2
28. april 2014 af SetSailForFail (Slettet)

Er det muligt med en længere forklaring? Da halvenringskonstanten ikke er min stærkeste side pt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2014 af UffeMerrild (Slettet)

Halveringskonstanten er den ændring der skal foretages af x, før y halveres.

Du starter med at sætte din kendte y-værdi ind i tabellen.

Det oplyses, at halveringeskonstanten er 3. Dvs. når du lægger 3 til din x-værdi (det er sket i tabellen), skal y-værdien halveres.

Mvh. Uffe


Svar #4
28. april 2014 af SetSailForFail (Slettet)

Det var lige hvad jeg kunne bruge Uffe!

Har forstået det med at når x = -1 er y = 16, hvilket vil sige at når x = - 4 må y = 8?

Men kan så ikke få det helt til at gi mening at der er et punkt på y-aksen, hvor der står x = 5 y = 2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2014 af UffeMerrild (Slettet)

Du har den ikke helt rigtigt endnu.

Ved halveringskonstanten skal y halveres, når x vokser med halveringskonstanten, der i dette tilfælde er 3.

x vokser med 3 fra x = -1 til x = 2.

Mvh. Uffe


Svar #6
29. april 2014 af SetSailForFail (Slettet)

Takker! har fået løst opgaven/set hvor simpet det egentlig er!:)

Mvh. Nichlas


Skriv et svar til: Halvenringskostanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.