Matematik

Bestem afledt funktion

28. april 2014 af tju (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem f'(ln(3)), når f(x)=ex

Jeg har prøvet mig frem og er kommet frem til dette:

f(x)=ex ⇒ f'(x)=ex

f'(ln(3))=eln(3)

Er dette så svaret? Jeg kan ikke se, hvordan jeg skal kunne komme længere, når det er uden hjælpemidler. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal gå et skridt videre. Udnyt, at ex og ln(x) er hinandens omvendte funktioner. Der gælder derfor

        eln(x) = x for x > 0 .


Svar #2
28. april 2014 af tju (Slettet)

Ahh, så på baggrund af definitionen, eln(x) = x for x > 0, så vil

 f'(ln(3))=eln(3) 

 f'(ln(3))=3?? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, netop.


Skriv et svar til: Bestem afledt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.