Matematik

Andengrads polynomier

29. april 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

er der nogle der kan hjælpe med vedhæftede opagver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2014 af mathon

1.

        For arealet haves:
                                             A(x)=50x-x^2=x\cdot \left ( 50-x \right )

       Da arealet regnes påositivt
       gælder:
                                             0<x<50

       Størst areal
       bestemmes af:
                                             A{\, }'(x_o)=0

                                             50-2x_o=0

                                             
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2014 af mathon

2.
        For omkredsen haves:
                                                 Omk=2x+y=20

                    a)                          y=20-2x

                    b)     
                          Areal                A=x\cdot y=x\cdot \left ( 20-2x \right )=-2x^2+20x

                          Størst areal
                          kræver:
                                                  A{\, }'(x_o)=-4x_o+20=0
                     


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2014 af mathon

3.
        For størst befolkningstal
        kræves:
                                                 f{\, }'(x_o)=-0,328x_o+18,9=0   

        hvis løsning også kan kurveaflæses, hvad opgaveforfatteren vist forestiller sig.

                    a)
                            Løs
                                      -0,164x^2+18,9x+710=500


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2014 af mathon

rettelse:
                                       -0,164x^2+18,9x+710={\color{Red} 2}00


Skriv et svar til: Andengrads polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.