Matematik

Hvor meget er det samlede beløb - procentregning

29. april 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej SP! 

Hvis man har at 23 % af et beløb er 100 kr, hvordan finder jeg så det samlede beløb, altså 100 % - Hvad er metoden?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Find først, hvad 1% svarer til, og dernæst hvad 100% svarer til. Divider med 23 og gang med 100 .

Profilen siger STX 3.g ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2014 af yasminadem (Slettet)

100 : 0,23 = Dit svar ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2014 af SuneChr

Kan også opstilles som en ligning.
Et beløb kaldes x

23% af x = 100
23/100·x = 100
x = 100/23·100  som giver samme resultat som ovenfor.


Skriv et svar til: Hvor meget er det samlede beløb - procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.