Matematik

Potenssammenhænge

29. april 2014 af RiaL (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et spørgsmål i matematik som siger følgende: 

Betragt potensssammenhængen y = 2 ⋅ x0,6

1) Hvor mange procent stiger y med, hvis x vokser med 20 %? 

Jeg kan ikke finde ud hvordan man gør. Nogle der har en formel og kan vise hvordan man regner det med? 

Håber på hjælp, tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man beregner

       ( f(x·1,20) - f(x) ) / f(x)

ved at benytte forskriften, og så ganger man resultatet med 100% .


Svar #2
29. april 2014 af RiaL (Slettet)

Vil du ikke prøve, at regne det ud, ud fra min opgave? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Har du ikke prøvet selv?

         ( f(x·1,20) - f(x) ) / f(x) = 1,200,6 - 1


Svar #4
29. april 2014 af RiaL (Slettet)

Nej, for jeg forstår ikke hvordan man skal skrive det ind på en lommeregner -.-


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

På lommeregneren, Excel, eller google, regner man 1,200,6 = 1,20^0,6 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2014 af SuneChr

Når
f (x)  =  2·x0,6
er
f (1,20·x)  =  2·(1,2·x)0,6  =  2·1,20,6·x0,6  =  1,20,6·f (x)    Bemærk da faktoren foran f (x)  


Svar #7
29. april 2014 af RiaL (Slettet)

Mange tak! Bliver bare forvirret af alle de x'er og f'er :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2014 af 123434 (Slettet)

x=1    

y=2*10,6=2

x=2*1,20,6=2,23(afrundet)

(2,23-2)/2*100=11,5

Er det acceptalt at gøre sådan, når vi snakker niveau C.


Skriv et svar til: Potenssammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.