Matematik

Hjælp:-)

29. april 2014 af Jens6554545 (Slettet) - Niveau: A-niveau

∫x2-e2x^3dx

∫ex/ex+1dx 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

        ∫ x2 · e2x^3 dx

og

        ∫ ex / (ex + 1) dx 

?

Benyt, at integralerne har formen  

       a · ∫ f(g(x)) · g'(x) dx = a·F(g(x)) + k


Svar #2
29. april 2014 af Jens6554545 (Slettet)

Hej jeg ved godt, at følgende:a · ∫ f(g(x)) · g'(x) dx = a·F(g(x)) + k gælder, men jeg kan ikke rigtig forstå hvorledes man skal regne det ud. Jeg er lidt fortabt.

Mener du

        ∫ x2 · e2x^3 dx

og

        ∫ ex / (ex + 1) dx 

ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det første integral er jo så

        ∫ x2 · e2x^3 dx = (1/6) · ∫ e2x^3 d(2x3) = (1/6)·e2x^3 + k ,

mens det andet integral er

        ∫ ex / (ex + 1) dx = ∫ 1/(ex + 1) d(ex) = ln(ex + 1) + k .


Skriv et svar til: Hjælp:-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.