Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Udregning af effektiv rente uden den nominelle rente

30. april 2014 af o1kaw (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

I øjeblikket er jeg revisorelev og vi skal udregne den effektive rente, men det eneste vi har fået opgivet er nettoindbetalinger. Kan dette overhovedet lade sig gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2014 af Stats

Kan du bruge

Den effektive rente pr. termin, r bestemmes ved:
r = ( 
n√(Kn/K0) ) - 1

Hvor:
r = den effektive rente
K0 = Startkapital
Kn = Slutkapital
n = terminer

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2014 af Stats

Du kan måske også anvende, at

Afdrag = ydelse - rente
Ydelse = A0·(r/(1-(1+r)-n))

Hvis man nu sætter formlerne lig med hinanden

Afdrag + r = A0·(r/(1-(1+r)-n))

Afdrag = A0·(r/(1-(1+r)-n))

Og så brug et CAS program til at regne r ud? Ved ikke om det kan hjælpe

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Udregning af effektiv rente uden den nominelle rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.