Matematik

Haster

30. april 2014 af okk (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er der nogen der gider hjælpe mig med denne opgave, at hvordan man løser den. 

En funktion f er bestemt ved

( f x) cos(x) 2sin(x) , x [0;2π ].

Bestem f ’(x) .

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (π/3 , f(π/3 ) ).

tak i forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2014 af SuneChr

Omskriv f til
f (x) = sin (2x)
Benyt differentiationsreglen for en sammensat funktion.
Benyt herefter tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2014 af mathon

                           f(x)=\cos(x) \cdot 2\cdot \sin(x)=\sin(2x)

                           f{\, }'(x)=\cos(2x)\cdot 2=2\cos(2x)

tangentligning:
                           y=2\cos\left (\frac{\pi }{3} \right )\cdot \left ( x-\frac{\pi }{3} \right )+\sin\left ( \frac{2\pi }{3} \right )


Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.